WW Entertainment

Amerikatsi

do 24 okt en zo 27 okt
€ 8,50 – € 10,00
24 okt
en
27 okt

Als kleine jongen is Charlie (Michael Goorjian) Armenië gedwongen ontvlucht. Als hij in 1948 terugkeert om te helpen met de wederopbouw, is niet iedereen gecharmeerd van de teruggekeerde “Amerikatsi”. Ondanks alle tegenslagen heeft Charlie zijn kinderlijke verwondering voor de wereld behouden, zelfs als hij bij terugkomst gelijk onterecht in een Sovjet gevangenis terechtkomt. 

Met een aanstekelijke positiviteit maakt hij het beste van zijn gevangenschap waar hij de spaarzame lichtpuntjes gebruikt om hoop te geven tijdens de donkere dagen. Amerikatsi is de eerste Armeense film ooit die op de beste internationale Oscar-shortlist staat en is gebaseerd op een waargebeurd familieverhaal van de regisseur , die de film opdraagt aan zijn eigen grootvader.  

Hopper filmarrangement 
Boek een filmkaartje, een plate naar keuze en drankje voor € 29,00 per persoon. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Lunch arrangement
Boek een filmkaartje incl. een vegetarische lunch (soep, kroket, 2 belegde broodjes) voor € 22,00. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Borrelplank 
We serveren een heerlijke borrelplank tijdens de film voor slechts € 8,00.

Filmclub
Altijd met korting naar de film? Dat kan als lid van de Filmclub! Voor € 15,- per seizoen kun je lid worden van onze Filmclub. Een filmkaartje kost dan slechts €8,- i.p.v. € 10,-. Naast deze korting krijg je toegang tot speciale voorpremières en leuke passende randprogrammering. Bekijk de voorwaarden en bestel je lidmaatschap hier.

Regie
Michael A. Goorjian
Cast
Michael A. Goorjian, Nelli Uvarova, Hovik Keuchkerian
Speelduur
116 min
Releasedatum
do 22 aug
Jaar
2024
Land
Armenië
Taal
Armeens, Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Discriminatie

Er is geen pauze tijdens de film.