Witte Flits

wo 23 okt en do 24 okt
€ 8,50 – € 10,00
23 okt
en
24 okt

Wat doe je als je zoon niet meer wil leven? In Witte Flits kampt de 42-jarige Rick (Sanne den Hartogh) al ruim 20 jaar met zware psychische problemen. Na een intensief, jarenlang traject krijgt hij toestemming voor euthanasie wegens ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Zijn ouders Aagje (Renée Soutendijk) en Toon (Raymond Thiry) staan nu voor de opgave om hem voorgoed los te laten. Is hun liefde sterk genoeg om Rick te steunen in zijn diepe verlangen naar een waardig einde?

Regisseur Laura Hermanides werd in 2013 diep geraakt door twee ouders die hun zoon liefdevol hadden gesteund in zijn strijd om euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. Jarenlang contact met deze ouders en andere nauw betrokkenen leidde uiteindelijk tot haar debuutfilm Witte Flits, die op 20 september het Nederlands Film Festival opent.

Hopper filmarrangement 
Boek een filmkaartje, een plate naar keuze en drankje voor € 29,00 per persoon. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Lunch arrangement
Boek een filmkaartje incl. een vegetarische lunch (soep, kroket, 2 belegde broodjes) voor € 22,00. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Borrelplank 
We serveren een heerlijke borrelplank tijdens de film voor slechts € 8,00.

Filmclub
Altijd met korting naar de film? Dat kan als lid van de Filmclub! Voor € 15,- per seizoen kun je lid worden van onze Filmclub. Een filmkaartje kost dan slechts €8,- i.p.v. € 10,-. Naast deze korting krijg je toegang tot speciale voorpremières en leuke passende randprogrammering. Bekijk de voorwaarden en bestel je lidmaatschap hier.

Regie
Laura Hermanides
Cast
Renée Soutendijk, Raymond Thiry, Sanne den Hartogh
Speelduur
89 min
Releasedatum
do 26 sep
Jaar
2024
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Er is geen pauze tijdens de film.