Hopper: An American Love Story

do 14 nov — 20.30
14 nov
20.30

Een nieuw perspectief op leven en werk van schilder Edward Hopper, een van Amerika's meest geliefde kunstenaars. De film kijkt naar de relatie met zijn vrouw Jo, die haar eigen kunstenaarscarrière opgaf om hem te steunen. Ook onderzoekt de regisseur de manier waarop Hoppers werk de snel veranderende Amerikaanse maatschappij van de jaren 20, 30 en 40 weerspiegelt.

Lezing speciaal voor de kunstweek in samenwerking met Bibliotheek Drachten

Kunsthistorica Margaret Breukink verzorgt een inleiding op het werk van de Amerikaanse schilder Edward Hopper. Het in melancholie een eenzaamheid gedrenkte werk van Hopper is bijzonder filmisch van karakter. Hopper was een fervent bioscoopbezoeker en een groot liefhebber van met name Alfred Hitchcock en de film noir.

De cinema bood hem niet alleen inspiratie maar ook afleiding als het met schilderen niet wilde lukken.Hopper’s beste schilderijen lijken met het oog van de camera geschilderd, vanuit ongewone standpunten. Zijn schilderijen hebben de kwaliteit van een filmstill. Het zijn momentopnames die wachten om tot leven te komen.  Hele werelden gaan er schuil achter zijn verstilde figuren, eenzaam en geïsoleerd van de rest van de wereld.

De inleiding is te reserveren tijdens het boeken van je kaartjes en begint om 19.30 uur. 



Hopper filmarrangement 
Boek een filmkaartje, een plate naar keuze en drankje voor € 29,00 per persoon. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Lunch arrangement
Boek een filmkaartje incl. een vegetarische lunch (soep, kroket, 2 belegde broodjes) voor € 22,00. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Borrelplank 
We serveren een heerlijke borrelplank tijdens de film voor slechts € 8,00.

Filmclub
Altijd met korting naar de film? Dat kan als lid van de Filmclub! Voor € 15,- per seizoen kun je lid worden van onze Filmclub. Een filmkaartje kost dan slechts €8,- i.p.v. € 10,-. Naast deze korting krijg je toegang tot speciale voorpremières en leuke passende randprogrammering. Bekijk de voorwaarden en bestel je lidmaatschap hier.

Regie
Seventh Art Productions
Speelduur
90 min
Releasedatum
di 18 okt
Jaar
2022
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Er is geen pauze tijdens de film.