Noord Nederlands Orkest

Symfonische soundtracks
vr 14 mrt — 20.00
14 mrt
20.00
  • 14 mrt
    20.00
    Grote zaal

Kippenvel, tranen in je ogen of door de spanning op het puntje van je stoel: Filmmuziek doet wat met je. Het Noord Nederlands Orkest organiseert daarom wederom een betoverende avond met muziek uit spraakmakende films.    
  

Jack en Rose in hun eigen wereld op het puntje van de Titanic, de hartverscheurende beelden uit Schindler’s List of Elliot die op zijn vliegende fiets zit met E.T. in zijn mandje voorop. De emoties die je toen voelde ervaar je weer helemaal opnieuw tijdens Symfonische soundtracks. Zo je luister je onder andere naar zowel klassiekers uit The Godfather Concert Suite als naar de heroïsche The Mask of Zorro en opzwepende Raiders March uit Raiders of the Lost Ark.    

 

Het filmische programma is onder leiding van dirigent Dirk Brossé. Hij is geen onbekende van het NNO en dirigeerde toporkesten wereldwijd en stond op de bok in o.a. het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, Royal Festival Hall in Londen, De Munt in Brussel, het Tokyo Forum en Concert Hall Shanghai. Hij werkte samen met klassieke topsolisten als José Van Dam en Philip Webb en met artiesten als Hans Zimmer, Emma Thompson, Randy Crawford, Mel Brooks en Sinead O’Connor. Hij schreef tweehonderd composities, waaronder concerti, oratoria, liederen, kamermuziek, symfonische werken en muziek voor theater en film. Bij NNO dirigeerde hij eerder al A Symphonic Tribute to Prince.    

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour. Voor deze service brengen wij 2 euro annuleringskosten per ticket in rekening.  
 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label te gast. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling. 

credits

 Dirigent: Dirk Brossé