Obekend

Kulunka Teatro

André & Dorine
zo 15 dec — 15.00
15 dec
15.00
  • 15 dec
    15.00
    Grote zaal

Ontroerend maskertheater over het leven van oude alledag, met poppen en zonder woorden. 

Met André & Dorine vertelt het Spaanse gezelschap Kulunka Teatro een hoogst actueel en herkenbaar verhaal over oude echtparen in de laatste fase van hun leven. De groep doet dat met woordeloos en diep ontroerend maskertheater: Deze acteurs zouden minutieus bestudeerd moeten worden door iedereen die geïnteresseerd is in het leren om emotie over te brengen, aldus Los Angeles Stage & Cinema over deze achtbaan van lachen en huilen. 

Deze voorstelling is één van onze zelfverkozen highlights van het seizoen! Deze worden geselecteerd door de programmeur, simpelweg omdat ze extra bijzonder zijn.

André en Dorine zijn al jaren bij elkaar. Zo lang al dat ze een beetje zijn vergeten waarom. Misschien omdat het gewoonte is geworden. Met hun dagelijkse bezigheden irriteert het bejaarde stel elkaar alleen nog maar en ze kibbelen over alles. Soms opzettelijk, wat hilarische situaties oplevert. Tot het moment aanbreekt dat het geheugen van een van hen slijtage begint te vertonen. Juist dan spelen herinneringen op en bieden een beetje houvast. Met de gedachten aan hoe hun liefde ooit was, keert stukje bij beetje de tederheid terug in hun harten.