Ministerie van Beeld

Ida van Dril

Hamlet
za 08 feb — 20.30
08 feb
20.30
  • 08 feb
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Poppenspeler Ida van Dril vertelt over de eeuwenoude strijd tussen jong en oud. 

Ida van Dril worstelt met haar puberende zoon Hamlet. En hij met haar. Overdag zit hij op school, ’s avonds treedt zij op, tussendoor zien ze elkaar bij het ontbijt of een haastig diner. Zij met haar zorgen. Hij met zijn mobiel. Ze zijn er maar ze zijn er ook niet.  

Poppenspeler Ida van Dril vertelt over de eeuwenoude strijd tussen jong en oud. De afgelopen jaren trad zij met meesterpoppenspeler Fred Delfgaauw op met King Lear, nu waagt zij zich aan haar eigen Shakespeare.  

Een verteller vertelt het verhaal van Hamlet. Maar wat nou als de verteller het niet vertelt zoals het is geschreven, de personages in opstand komen en de verteller de les lezen? Dat overkomt Ida van Dril, die worstelt met haar puberende zoon Hamlet. En hij met haar. Overdag zit hij op school, ’s avonds treedt zij op, tussendoor zien ze elkaar bij het ontbijt of een haastig diner. Zij met haar zorgen. Hij met zijn mobiel. Ze zijn er maar ze zijn er ook niet.  

Poppenspeler Ida van Dril vertelt over de eeuwenoude strijd tussen jong en oud. Nooit eerder had de jeugd zo’n wijde blik op wereldse zaken. Hun verhaal moet verteld worden zoals het is bedoeld, vindt Van Dril. De afgelopen jaren trad zij met meesterpoppenspeler Fred Delfgaauw op met King Lear, nu waagt zij zich aan haar eigen Shakespeare.  

Delfgaauw is een meester in het poppenspelen en Van Dril is zijn leerling, inmiddels een volleerde leerling.

Haarlems Dagblad over ‘King Lear’

credits

spel en idee: Ida van Dril | regie: Fred Delfgaauw en Rosa Peters | tekst: Simon Weeda | vormgeving en poppen: Kathelijne Monnens