Firebrand

vr 25 okt - wo 30 okt
€ 8,50 – € 10,00
25 okt
-
30 okt

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen. Als hij zelfs Catharine's jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven.

Firebrand biedt een hedendaagse en feminstische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII. Regisseur Karim Aïnouz (The Invisible Life of Euridice Gusmao) brengt samen met acteurs Alicia Vikander (The Green Knight, Tomb Raider, The Danish Girl) en Jude Law (The New Pope, Sherlock Holmes, The Nest) deze beklemmende geschiedenis opnieuw tot leven.

Hopper filmarrangement 
Boek een filmkaartje, een plate naar keuze en drankje voor € 29,00 per persoon. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Lunch arrangement
Boek een filmkaartje incl. een vegetarische lunch (soep, kroket, 2 belegde broodjes) voor € 22,00. Reserveer het arrangement bij het afrekenen van je kaartjes.

Borrelplank 
We serveren een heerlijke borrelplank tijdens de film voor slechts € 8,00.

Filmclub
Altijd met korting naar de film? Dat kan als lid van de Filmclub! Voor € 15,- per seizoen kun je lid worden van onze Filmclub. Een filmkaartje kost dan slechts €8,- i.p.v. € 10,-. Naast deze korting krijg je toegang tot speciale voorpremières en leuke passende randprogrammering. Bekijk de voorwaarden en bestel je lidmaatschap hier.

Regie
Karim Aïnouz
Cast
Alicia Vikander, Jude Law, Simon Russell Beale, Erin Doherty, Eddie Marsan, Sam Riley
Speelduur
120 min
Releasedatum
do 26 sep
Jaar
2022
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Er is geen pauze tijdens de film.