Karin Jonkers

Corpo Máquina Society

It takes a child to raise a village/ Free
za 22 mrt
22 mrt

Iedereen zal het herkennen: het geluksgevoel als je er voor elkaar bent. 

Dat staat centraal in elk werk van choreograaf Guilherme Miotto, die bruggen slaat tussen volwassenen en kinderen, tussen freerun, theater, straat en kunst, tussen stadscentrum en wijk. In It takes a child to raise a village / Free halen kinderen uit Drachten en vier acteurs, twee freerunners en twee muzikanten van Corpo Máquina Society het beste in elkaar naar boven. Samen creëren ze een dynamische, levenslustige voorstelling voor jong en oud. Wat hier gebeurde, was magisch, schreef journalist Wijbrand Schaap naar aanleiding van het work in progress dat hij zag tijdens Theaterfestival Boulevard. De concentratie, de overgave, de zorg was hartveroverend mooi…

Een hartverwarmend project met professionele acteurs, freerunners en muzikanten én jeugd uit de stad waar de voorstelling speelt. Maak de kinderen tot middelpunt en wees dienstbaar aan hun voorstellen en nieuwsgierigheid is de opdracht die Guilherme de volwassenen op het podium geeft. Want kinderen weten de weg. Zo komen kinderlijke nieuwsgierigheid en eerlijkheid in de schijnwerpers te staan. De kinderen wakkeren onze oerinstincten aan en wekken betrokkenheid en gemeenschapszin op.

Free is de tweede voorstelling in de serie It takes a Child to raise a Village. Het is een serie voorstellingen die oproept tot een speelser, vrolijker en dienstbaarder samenleven, een samenleven waarin we het geluk in onszelf en in elkaar vinden. In een totaal vanzelfsprekende uitwisseling werken kids en theaterprofessionals samen en halen het beste in elkaar naar boven.