Astrid Waller

Noord Nederlands Orkest

Nieuwjaarsconcert
wo 08 jan — 20.00
08 jan
20.00
  • 08 jan
    20.00
    Grote zaal

Nieuwjaarsfeest met het Noord Nederlands Orkest. 

Topsopraan Mari Eriksmoen en chef-dirigent Eivind Gullberg Jensen onthalen je op pakkende polka’s, meezuigende walsen, aansprekende aria’s en gespierde symfonische klassiekers. Natuurlijk ontbreekt een goed glas bubbels evenmin in dit perfecte plaatje. Jij komt toch ook?   

Op het programma een overvloed aan opera-evergreens, afkomstig van bezuiden de Alpen en het Iberische Schiereiland. Reken op bekende, meeslepende werken van Italianen Giuseppe Verdi en Giacomo Puccini én op gepeperde muzikale krachttoeren van hun westerburen.    

Maar geen nieuwjaarsconcert zonder Weense klassiekers! Na toegankelijke symfonische hoogtepunten van Richard Strauss en Johannes Brahms klinken de grootste klassieke hits van de Weense meesters van operette en dansmuziek. Alleen het allerbeste van Robert Stolz, Franz Léhar, Franz von Suppé en van de onvermijdelijke walskoningen uit de Strauss-dynastie: Johann senior én junior.  En inderdaad - een toegift zit vandaag in een klein hoekje. Zonder al te veel te verklappen: we marcheren opgewekt en vol vertrouwen 2025 in!    

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour. Voor deze service brengen wij 2 euro annuleringskosten per ticket in rekening.  
 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label te gast. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling.