Noord Nederlands Orkest

Kerstconcert
za 21 dec — 20.00
21 dec
20.00
  • 21 dec
    20.00
    Grote zaal

Beleef een sprookjesachtige kerst met Tsjaikovski.

Ontdek Tsjaikovski als ware meester van de miniatuur in zijn sprookjesachtige balletmuziek. Hij gunde de wereld dat je er ook van kunt genieten zónder dans en decor en maakte er orkestsuites van; bundels compacte muziekjuweeltjes voor een groot publiek. Vandaag: Het Zwanenmeer en De Notenkraker, dat bekend staat als hét ultieme kerstballet.   

Het Zwanenmeer (1876) gaat over de noodlottige liefde tussen een prins en een tot zwaan omgetoverde prinses. Het was Tsjaikovski’s eerste ballet en hij werd gelijk enthousiast van deze ‘klus’; dit was het soort muziek waarmee hij bezig wilde zijn! In de energie en emotie waarmee hij dit verhaal muzikaal laadt, hoor je dat enthousiasme één op één terug.   

Niet verwonderlijk dat Tsjaikovski nóg twee balletten zou schrijven: Doornroosje (1889) en De Notenkraker (1892). Dit laatste ballet is gebaseerd op een oud kerstsprookje, waarbij nu juist de prins betoverd is. Dat dat allemaal wat gelukkiger afloopt, is ook in de sfeervolle muziek goed te horen. Langdurige betovering gegarandeerd!     

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour. Voor deze service brengen wij 2 euro annuleringskosten per ticket in rekening.  
 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label te gast. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling. 

credits

Dirigent: Risto Joost