PR Maame Jones

Maame Joses

zingt Nina Simone 'Mijn huid is zwart'
vr 28 feb — 20.15
28 feb
20.15

Een avond met Nina Simone. 

In 2023 zou zangeres, pianiste en activiste Nina Simone 90 jaar zijn geworden. Een mooi moment om terug te blikken op wie ze was, wat haar dreef en voor welke uitdagingen ze stond. Maame Joses deelt verhalen uit Nina’s intrigerende leven en zingt, begeleid door pianist Bouwe Bruins, bekende en minder bekende songs uit haar veelzijdige oeuvre. 

Nina Simone was een legendarische zangeres en een briljant pianiste. Ze had niets met de term jazzmuzikant, maar noemde zichzelf liever een volkszangeres die zwarte klassieke muziek maakte. Simone was ambitieus, uitgesproken en streed tegen racisme en voor burgerrechten. Ze kende grote muzikale successen, schreef Feelin’ Good, maar haar leven werd getekend door dramatische huwelijken, armoede, arrestaties, mentale problemen en verslavingen.

Singer-songwriter Maame Joses is verzot op Nina’s muziek. Net als haar grote voorbeeld begon zij met gospelmuziek in de kerk. En zo zijn er meer gelijkenissen. In 2023 zou Simone 90 jaar zijn geworden, een mooi moment om ook dit jaar nog eens terug te blikken op wie ze was, wat haar dreef en voor welke uitdagingen ze stond. Maame vertelt over Nina’s intrigerende leven en deelt haar eigen ervaringen als zwarte zangeres. Begeleid door pianist Bouwe Bruins zingt ze de bekende en minder bekende songs uit het veelzijdige oeuvre van Nina Simone. 

credits

zang, spel en verhaal: Maame Joses | piano: Bouwe Bruins