Corne van der Stelt

Maartje & Kine

Sneeuwbeesten
do 12 dec — 20.15
12 dec
20.15

Wervelend midwinterfeest vol poëzie, kolder, sinistere sprookjes en nostalgie. 

In dit fonkelende midwinterfeest neemt het hypermuzikale cabaretduo Maartje en Kine je mee op een vlucht langs alle continenten om te laten horen hoe men daar het feest van het licht viert. Een rijke avond, inclusief lokaal koor, poëzie, kolder, sinistere sprookjes, inheemse goden en nostalgie. Humoristisch én ontroerend, virtuoos en verrukkelijk plat. 

In Sneeuwbeesten doen Maartje en Kine er alles aan om de julehygge uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Julehygge gaat verder dan de oer-Hollandse gezelligheid: het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. En dat bieden Maartje en Kine in dit winterse revue-spektakel vol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engeland tot Peru. De samenwerking met lokale koren maakt deze fonkelende voorstelling tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen van het jaar heen trekt. Humoristisch én ontroerend, virtuoos en verrukkelijk plat.

Soms serieus, maar meestal heerlijk humoristisch onderhoudend. En wat een muzikaliteit. (...) Cabaret van de bovenste plank.

Steenwijker Courant

credits

regie: Titus Tiel Groenestege | klankbord en tekstbijdrage: Peer Wittenbols