Het Fries Project Orkest presenteert

De kunstmatige vriendin
vr 06 dec — 20.30
06 dec
20.30

Een multimedia voorstelling over kunstmatige intelligentie, robotica en biotechnologie uit gevoerd door het Fries Project Orkest.

Beleef het meeslepende verhaal van De Kunstmatige Vriendin. Een uniek en innovatief muziekstuk dat zijn wortels vindt in het boek Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro. Deze multimediale voorstelling combineert muziek met AI-gegenereerde beelden en een AI-gestuurde verteller. Het verhaal van Klara en de Zon wordt prachtig tot leven gebracht door krachtige filmische muziek en visuele elementen. 

Het orkest bevind zich tussen afgedankte apparaten waar de nog deels functionerende Klara (De Kunstmatige Vriendin) onderdeel van is. De AI-technologie voegt nog een extra laag toe aan de voorstelling, waardoor de toeschouwers worden ondergedompeld in een futuristische wereld waarin naast de muziek, kunstmatige intelligentie centraal staat. Mis deze unieke voorstelling niet en laat je meevoeren door de prachtige muziek, adembenemende visuals en meeslepende vertelling van De Kunstmatige Vriendin.

Het Fries Project Orkest

Het Fries Project Orkest is een orkest dat buiten de gebaande paden wil treden. Het orkest is een mix van gevorderde amateurs en professionele musici allen met verschillende achtergronden; jazz, klassiek, pop, wereldmuziek. Deze samenwerking zorgt zowel muzikaal inhoudelijk als sociaal cultureel voor een mooie vruchtbare kruisbestuiving. Het Fries Project Orkest wil projectmatig werken en ontmoetingen creëren tussen amateur muzikanten en professionals. Daarnaast willen we samenwerkingsverbanden aangaan met andere kunstdisciplines en initiëren we frisse muzikale impulsen. Voor het ontwikkelen van de fantasie en creativiteit wordt er naast het spelen van geheel uitgewerkte arrangementen ook gewerkt aan improvisatie.

credits

Het orkest is in 2009 opgericht door musicus en componist Frans Vermeerssen samen met een aantal Friese amateurmusici. | muzikale leiding, concept, compositie: Frans Vermeerssen | compositie: Nadia Marak tekstbewerking: Jo Willems | AI-visuals en -voice: Albert Smit | robotbouw, toneelbeeld: Edwin Dertien