Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Duda Paiva Company & Lavinia Meijer

Animalia Paradoxa
wo 13 nov — 20.15
13 nov
20.15

Een flirt vol schoonheid tussen kunst en wetenschap.   

Poppenmagiër Duda Paiva en sterharpiste Lavinia Meijer duiken in de wereld van de achttiende-eeuwse Zweedse wetenschapper Carl Linnaeus. Hij maakte een overzicht van alle planten- en diersoorten ter wereld om zo het geheim van de schepping te ontrafelen. Aan zijn werk voegde hij een curieuze lijst toe: de Animalia Paradoxa, soorten die nergens onder te brengen zijn. In deze gelijknamige voorstelling brengen Duda en Lavinia een ode aan de schoonheid en complexiteit van de natuur en tegelijk een pleidooi om je eigen weg te gaan.  

Boek een Saturday Night Fever diner bij voor € 35,00. Deze voorstelling heeft een Saturday Night Fever diner vanwege de voorstelling Saturday Night Fever.

Poppenmagiër Duda Paiva en sterharpiste Lavinia Meijer duiken in de wereld van de beroemde achttiende-eeuwse Zweedse wetenschapper Carl Linnaeus. God schiep, Linnaeus organiseerde, zo omschreef deze arts, plantkundige, zoöloog en geoloog zijn bijdrage aan de wetenschap. Hij maakte een overzicht van alle planten- en diersoorten ter wereld om zo het geheim van de schepping te ontrafelen. Aan zijn werk – de Systema Naturae – voegde hij een curieuze lijst toe: de Animalia Paradoxa, soorten die nergens onder te brengen zijn.  

Duda en Lavinia herkennen zichzelf in de eigenaardigheid van het niet passen binnen het systeem. Het zijn kunstenaars die buiten de lijntjes kleuren, met opvallende beelden en oorspronkelijke muziek als resultaat. Met Animalia Paradoxa brengen ze een ode aan de schoonheid en complexiteit van de natuur en tegelijk een pleidooi om de vrijheid te voelen je eigen weg te gaan.  

credits

concept en spel: Duda Paiva en Lavinia Meijer | poppen: Duda Paiva en André Melo | muziek: Philip Glass, Lavinia Meijer e.a. | eindregie: Arjen Arnoldussen | dramaturgie: Kim Kooiman | kostuums: Evita Rigter