Henk Veenstra

Nyk de Vries & Artvark Saxophone Quartet

Tagelyk
do 17 okt — 20.30
17 okt
20.30
  • 17 okt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Tagelyk van schrijver/muzikant Nyk de Vries en saxofoonkwartet Artvark vormt een unieke mix van spoken word en muziek.

Na het verschijnen van het album afgelopen zomer volgde een serie dynamische optredens, waaronder een vlammend optreden op Lowlands. Inmiddels zijn Nyk en Artvark perfect op elkaar ingespeeld, klaar voor het nieuwe seizoen, met een set waarbij het plezier en de muzikaliteit van het podium spat, gedreven door de aansprekende teksten van Nyk. Zojuist verscheen de nieuwe single en clip Woudman die net als het album enthousiast wordt ontvangen. De video toont de energie en urgentie van een act in topvorm.

Voor de pauze worden de eigen werken gespeeld van Artvark Saxophone Quartet en Nyk de Vries (van het nieuwe album Hoeveel Woorden). Na de pauze spelen ze de voorstelling Tagelyk.

Tagelyk is volledig Nederlands gesproken (plus twee teksten in Nyks moedertaal, het Fries).

Artvark Saxophone Quartet

Letterlijk vanaf de eerste tel is dit kwartet anders dan andere. Artvark speelt niet alleen, maar performt hun muziek. Ze speelden op grote internationale festivals als het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz Festival en Bohemia in Praag. Naast soloconcerten gaat Artvark regelmatig bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de klassieke sopraan ClaronMcFadden en niemand minder dan Philip Glass.

Nyk de Vries

Schrijver/muzikant Nyk de Vries is literair performer en was Dichter fan Fryslân van 2019 tot 2021. In zijn werk combineert hij vaak poëzie met muziek en beeld. Bij zijn jongste bundel Asman verscheen een serie veelbekeken poëziefilms. Voor z'n roman Renger won hij de Piter Jelles Literatuurprijs. Eerder speelde hij jarenlang samen met Meindert Talma. Onlangs verscheen via NPO2 de documentaire NYK.

Volstrekt uniek werkstuk… Ongemeen intrigerend.

Nederlands Dagblad