René den Engelsman

House of Nouws

Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen, 8+
vr 11 okt — 19.30
11 okt
19.30

een eigentijds en verfrissend relaas over de lol van waanzin, jezelf redden en je niet bang laten maken. - Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show.
Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is Hendrik IV terug en actueler dan ooit. 

In deze voorstelling vol bravoure en energiek spel roept House of Nouws je op om je uit te spreken over wat wel en wat niet mag. Ook als je het niet eens bent met de meerderheid of met degene die het hardst roept.

 

credits

tekst en regie:  Sanne Nouws | spel: Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest en Len Pillen | muziek: Niels Kuiters | scenografie: Liesje Knobel en Sanne Lips | lichtontwerp: Wilfred Loopstra