Jaap Mulder en de Héjre Kati Balkan Klezmer band

vr 18 okt — 20.15
18 okt
20.15

Klarinettist Jaap Mulder behaalde afgelopen seizoen zijn persoonlijk jubileum van veertig jaar klezmer-muzikant. 

Mulder behaalde afgelopen seizoen zijn persoonlijk jubileum van veertig jaar klezmer-muzikant. Vier decennia vol Oost-Europese en Jiddische muziek, hetgeen begon in Leeuwarden. Jaap Mulder en Tseard Nauta speelden destijds samen in een folkbandje en richtten eind jaren tachtig Nederlands eerste klezmerband Di Gojim op. Mulder en Nauta staan nu weer samen op het podium.

Jaap Mulder is vooral bekend als frontman van klezmerband Di Gojim. Tegenwoordig treedt hij op met zijn nieuwe formatie Héjre Kati Balkan Klezmer band. Onlangs ontdekte hij afstammeling te zijn van kermisreizigers, circusmuzikanten en professionele straatartiesten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… 

Boek een Rock-’n-roll diner bij voor €35,00. Vanwege de voorstelling Bouke rocks Elvis is ook bij deze voorstelling een Rock-’n-roll diner.

Mulder is een virtuoze muzikant én begenadigd verhalenverteller. Hij neemt het publiek mee op reis door een stukje verzwegen maar roemruchte familiegeschiedenis. Een programma vol levendige Oost-Europese muziek, warmbloedige ballades en op z'n tijd een Jiddische smartlap.

Héjre Kati Balkan Klezmer band bestaat uit vijf gepassioneerde ras-muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de wereldmuziek. Jaap Mulder en Tseard Nauta worden vergezeld door Balder ten Cate, cymbalist en snaren-bespeler. Slagwerker René Gosse kreeg de onregelmatige maatsoorten met de paplepel ingegoten en Aldert Prast, de benjamin van de band, is op accordeon cum laude afgestudeerd aan het Haags conservatorium. Allen zijn actief in (internationale) ensembles.

credits

Jaap Mulder - klarinet, saxofoon, zang | Aldert Prast - accordeon | Tseard Nauta - contrabas, multi-instrumentalist | Balder ten Cate - cymbalom, multi-instrumentalist | René Gosse - slagwerk